Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Αλλαγή σελίδας στα δημοτικά της Β Πειραιά



ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ Β ΠΕΙΡΑΙΑ

 Οριστική αλλαγή σελίδας στο πεδίο της δημοτικής διακυβέρνησης φαίνεται να υπόσχονται οι τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές στην Β Πειραιά. Η εκλογή του Γιάννη Λαγουδάκη στο Πέραμα – τον οποίο στήριξαν οι Οικολόγοι Πράσινοι στον β γύρο - και του Χρήστου Βρεττάκου στο Κερατσίνι, μαζί με την επανεκλογή του Γιώργου Ιωακειμίδη στον Δήμο Νίκαιας-Αγ.Ιωάννη Ρέντη, συνιστούν βάσιμη ελπίδα για το οριστικό τέλος του λαικίστικου, δαπανηρού και αναποτελεσματικού, συστήματος διακυβέρνησης των Δήμων της περιοχής των τελευταίων δεκαετιών.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι της εκλογικής περιφέρειας Β Πειραιά χαιρετίζουν την αλλαγή σελίδας στην διοίκηση των παραπάνω Δήμων και εύχονται να αποτελέσει τον καταλύτη της προοδευτικής οικολογικής μεταστροφής τους με γνώμονα την βιώσιμη ευημερία των κατοίκων τους.

Η «οικολογία» των Δήμων απαιτεί μοντέλα διακυβέρνησης βασισμένα στην «αυτό-βιωσιμότητα», στην πολιτική και διαχειριστική αυτονομία των τοπικών κοινωνιών, στην «οικονομία κλίμακας» και στην οικολογικά ισορροπημένη σχέση μεταξύ πόρων, χώρου και τοπικής κοινωνίας. Οι δήμοι πρέπει να πάψουν να επιβιώνουν παρασιτικά μέσω της χρηματοδότησης της κεντρικής διοίκησης. Οφείλουν να μεταλλαχθούν σε ζωντανούς, αυτάρκεις, οργανισμούς παραγωγής βιώσιμου πλούτου, μηδενικού οικολογικού και υψηλά συμμετοχικού αποτυπώματος, με στόχο την βέλτιστη δυνατή ποιότητα ζωής των κατοίκων. Και αυτό, με πρώτα εργαλεία την τοπική διαχείριση των απορριμμάτων, μια εύρωστη ενεργειακή πολιτική, την άριστη χρήση των υδάτινων πόρων, την θεσμοθέτηση της τράπεζας χρόνου, τις πράσινες υποδομές, την βιώσιμη κινητικότητα, τις πράσινες προμήθειες, την ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο, την θεσμοθέτηση της συμμετοχής στα κέντρα λήψης αποφάσεων, την επανάχρηση του κτιριακού δυναμικού, τον οικο-βιοκλιματικό σχεδιασμό και του δημόσιου χώρου και την θεσμοθέτηση της κατανάλωσης εγγύτητας και των αστικών κήπων.

Καλή δουλειά σε όλους…

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ Β ΠΕΙΡΑΙΑ

Πληροφοριες: 6946045947

Δεν υπάρχουν σχόλια: