Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Στην «Κουμουνδούρου» για την παγκόσμια ημέρα των υγροτόπων


ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ-ΝΙΚΑΙΑΣ-ΡΕΝΤΗ

Το παρόν τους έδωσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι της Πολιτικής Κίνησης Κορυδαλλού-Νίκαιας-Ρέντη στην εκδήλωση διαμαρτυρίας για την δραματική κατάσταση των υγροτόπων της Αττικής που έλαβε χώρα εχθές, 30 Ιανουαρίου 2011, στην λίμνη «Κουμουνδούρου» στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας των υγροτόπων της προσεχούς 2 Φεβρουαρίου.
 
 Σημαντικό οικοσύστημα και ενταγμένη στο σύστημα Natura 2000, η λίμνη συγκαταλέγεται μεταξύ των 4000 ελληνικών υγροτόπων που δεν έχουν τύχει ακόμη της απαιτούμενης προστασίας και διαχείρισης σύμφωνα με την Διεθνή Σύμβαση Ραμσάρ, την Ευρωπαϊκή Οδηγία για τους Οικοτόπους και την Ευρωπαϊκή Οδηγία Πλαίσιο για τα Νερά. Μεταξύ των αιτημάτων της εκδήλωσης:
- Άμεση λήψη μέτρων απορρύπανσης της Δυτικής Αθήνας.
- Άμεση εγκατάλειψη των σχεδίων κατασκευής εργοστασίων παραγωγής ενέργειας και επέκτασης των υπαρχόντων διυλιστηρίων στην περιοχή (Χαλυβουργική, Μέγαρα).
- Άμεση εκκίνηση της αποφόρτισης των ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων, Φυλής.
- Άμεση λήψη μέτρων προστασίας των υγροτόπων από τη ρύπανση και την υποβάθμιση.
- Καταγραφή ως υγροτόπων των οικοσυστημάτων της Δυτικής Αθήνας, Αττικής, στο νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο.
- Εφαρμογή των νόμων για την προστασία του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας καθώς και των διεθνών συμβάσεων που έχει υπογράψει η χώρα μας.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μέλη των Πολιτικών Κινήσεων Πετρούπολης, Αθήνας, Δυτικής Αθήνας και Παλλήνης-Γέρακα-Ανθούσας. Η διοργάνωση της οφείλεται στο Συντονιστικό των Φορέων για την Προστασία του Όρους Αιγάλεω-Ποικίλου και της Λίμνης Κουμουνδούρου, στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο «Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης» και στον Φορέα των Συλλόγων για την Προστασία του Βουρκαρίου.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ-ΝΙΚΑΙΑΣ-ΡΕΝΤΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια: